Waarom blijven we steeds dezelfde fouten maken?

Waarom we steeds dezelfde fouten maken

Waarom blijven we over problemen spreken i.p.v. ze aan te pakken en op te lossen? Waarom draaien we in cirkels en gaan we niet gewoon recht vooruit? Waarom blijven we steeds dezelfde fouten maken?

‘Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen.’ Er lopen nog veel ezels op deze wereld rond. Waarom leren we soms niet uit onze fouten? Of waarom leren we niet uit de fouten van anderen?  Dat komt omdat we vaak denken dat succes afhangt van het beschikken over de juiste kennis en informatie. Om die reden zijn we geneigd te denken dat we steeds meer, nieuwe en betere informatie nodig hebben. Zelfs als ons hoofd overloopt van de info, denken we dat we nog steeds niet weten hoe we succes moeten creëren.

Zo ontstaat het cirkelpatroon. De cirkel bestaat uit de illusie dat je informatie/ kennis mist. Meestal ontbreekt er geen informatie. Wat er mist is TRANSFORMATIE. Veranderen wie jij BENT i.p.v. veranderen wat je doet. 

Vision without execution is daydreaming

De meeste mensen zijn competent genoeg om hun stoutste dromen waar te maken. Enkel doen we vaak onze capaciteiten teniet, door onszelf te blijven wijsmaken dat er nog één laatste stukje informatie nodig hebben. Dan komen we in actie. In de coaching noemen we dit voorwaardelijk leven. Ik kan dit pas doen, als ik ….

Als er 1 ding typerend is voor effectieve ondernemers, is dat ze alle voorwaarden overboord gooien.  Actie, actie en nog eens actie. Waar een wil is, is een weg. Stap uit de cirkelpatronen en ga in een rechte lijn op je doelen af.

In een rechte lijn op je stoutste dromen afgaan? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *