Waarom iets niet kan

Waarom iets niet kan

In het leven zijn er 2 dingen: resultaat of excuses en redenen waarom het resultaat er niet is. De meeste mensen kiezen voor excuses. Mensen gebruiken van alles om verantwoordelijkheid uit de weg te gaan en redenen te geven waarom iets niet kan. Enkele voorbeelden: ‘onze sector is heel moeilijk’, ‘in onze branche vind je heel moeilijk personeel’, ‘ik kan geen beslissingen nemen’, ‘ik moet eerst zeker zijn’. Zo in het leven staan, is ontzettend onwerkbaar. Dat is niet verantwoordelijk zijn. 

Responsibility is accepting that you are in the cause & the solution of the matter

Door verantwoordelijkheid te nemen, zijn er geen redenen meer waarom iets niet kan. Je ziet obstakels als een conditie van het spel van het leven. En het spel van het leven is nu eenmaal niet eerlijk. Je kan allerlei shit meemaken en alsnog krachtig leven. Je ziet het obstakel dan voor wat het echt is: een onderdeel van het spel.

Om verantwoordelijk te leven, leef vanuit de opvatting: ik ben verantwoordelijk voor hoe ik met alles in mijn leven omga. Als je bestolen wordt of als je ouders zieken worden, is dat niet jouw schuld. Maar hoe je deze situaties aanpakt, dat bepaal je wel volledig zelf. Vervang excuses over waarom je iets niet doet, door redenen om juist in actie te komen

Een reden kan bekrachtigend werken. Zieke ouders kunnen een reden zijn om je zaken op orde te krijgen en iets voor ze te betekenen. Mogelijkheden zoeken ipv klagen, zal je ver brengen. In staat zijn om beslissingen te nemen, werkt enorm goed. Je bent verantwoordelijk en neemt groeikeuzes. 

Neem je verantwoordelijkheid  en wil je vooruit met je bedrijf?  Neem contact met me op.