Echt denken doe je uit je hoofd

Echt denken is uit je hoofd

We denken vaak ‘ik moet nadenken’. Uiteindelijk is dat niet waar écht denken kan plaatsvinden. Echt denken doe je door hier te zijn. Hier te zijn in het nu. Aanwezig in de wereld, waar water nat is en stenen hard zijn. Daar gebeurt het denken. Daar gebeurt echte communicatie. Niet in ons hoofd. Daar ben je bezig met oordelen, dingen in vakjes te plaatsen, jezelf neer te halen, anderen slecht te maken, jezelf zwak te maken… Dat is wat er in je hoofd gebeurt.

Living in your head is an epic fail

Echt denken, aanwezig zijn en échte communicatie, gebeurt uit je hoofd.

Heb je ooit al eens ervaren, dat je in gesprek was met iemand, maar eigenlijk de hele tijd aan iets anders aan het denken was? Of aan wat je wilt zeggen?  Hoe je zal reageren…? En uiteindelijk eigenlijk niet meer wist wat die persoon gezegd had? Dan zat je volledig in je hoofd. Was je totaal niet aanwezig. Had je enkel een conversatie met jezelf.

Wanneer je bewust bent van je gedachten op het moment dat je in gesprek bent, en deze aan de kant kan zetten, heb je een heel andere ervaring. Dan ben je écht gefocust op de realiteit. Dan ben je écht aanwezig. Bovendien kan je veel meer onthouden wanneer je uit je hoofd bent.

Er is een groot verschil tussen de kwaliteit en de kwantiteit van een gesprek. Wanneer je echt aanwezig bent, is de kwaliteit van het gesprek veel groter. Zo communiceer je dus een pak efficiënter en haal je veel meer uit gesprekken.

Schrijf je in op de mail en ontvang waardevolle input en ‘food for thoughts’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *