Waarom steeds meer kennis willen, je zwak maakt

Kennis doet niks

Kennis op zich doet niks. Alles wat je weet, is praktisch waardeloos. Tenzij je er de nodige acties aan koppelt.

Als ondernemer word je in de kern betaald voor het resultaat dat je levert. Niet voor je dienst of product. Tenzij je een levende encyclopedie wenst te zijn. Laat ons aannemen, dat je doel iets anders is.

Natuurlijk heb je bepaalde kennis nodig. Het is belangrijk dat je leert. Over je business, de sector, je leven, …
Informatie die gewoon in je hersenen zit opgeslagen, doet daar niets.  Van het moment dat je je kennis omzet in acties, boek je resultaat. Dan pas is het bruikbaar. En dit is juist waar het bij veel mensen misloopt.

Ik hoor mijn cliënten vaak zeggen wat ze allemaal weten. Ze kennen zichzelf, ze weten wat ze moeten doen. Er ontbreekt echt niks aan hun kennis. Toch behalen ze niet de gewenste resultaten, of toch niet in de gewenste tijd. Er is namelijk een verschil tussen iets weten, en het ook werkelijk leven.

 Stel jezelf dus de vraag: ‘Hoe kan ik de kennis die ik heb, inzetten om mezelf/mijn bedrijf vooruit te brengen?’

Schrijf voor jezelf eens op:

  1. Wat weet ik?
  2. Wat leef ik?

Een onderscheid maken tussen weten en leven, biedt enorm veel kansen. Neem regelmatig de tijd om stil te staan en te kijken naar ‘wat weet ik’ én ‘wat leef ik’ ook daadwerkelijk. Merk op en shift waar nodig.

Dit onderscheid kennen maar vervolgens niet toepassen, doet echter niks. Het maakt je zwak. Jagen naar steeds meer kennis en er vervolgens niks mee doen, is pure tijdverspilling. Dat gaat je bedrijf niet doen groeien. Het creëert geen resultaat.

Stop met honderd boeken te willen lezen, zo veel mogelijk gratis seminars bij te wonen,…
Pas toe wat je tot nu toe al weet.
And see the magic happen. 😉

Knowledge is nothing without action. Nothing changes until you do something. What you do will directly determine what you learn.

~ James A. Belasco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *