Het jaar krachtig eindigen

Nog exact 1 maand tot het einde van 2022. 

Sommigen zitten in de eindejaarsgekte, anderen bollen rustig uit en dan heb je nog diegenen die met kracht het jaar afsluiten. Er is geen juist of fout, al heb ik wel een sterke voorkeur.

Vergelijk het eindejaar met het lopen van een marathon. Je hebt maximaal getraind om een krachtig resultaat neer te zetten. Je loopt de marathon en 2 km voor de finish besluit je te wandelen. Waarom? De druk verhoogt, het einde is in zicht, je hebt al goed gepresteerd, je wordt moe, … Allemaal redenen om af te zwakken richting het einde. Of je loopt de marathon en 2 km voor de finish ga je juist nog harder lopen. Je gaat jezelf pushen om je persoonlijk record aan te vallen. Dergelijke mensen zijn zeldzaam en enorm krachtig.

Deze 2 typen bestaan ook onder de ondernemers. Zij die al met hun hoofd bij de vakantie/ feesten zitten en al half uitgecheckt zijn. Over het algemeen stijgt dan ook hun frustratie, stress en zwakt het resultaat af. Ze zijn niet in staat om te doen wat nodig is en ruimte en rust te bewaren. Mijn voorkeur gaat uit naar het andere type ondernemer. Zij die hun jaar afsluiten zoals ze het nog nooit hebben afgesloten. Krachtig en resultaat gericht. Zij steken een tandje bij en bewaren ruimte en rust. Ze trekken nog een sprint aan het einde in plaats van het rustiger aan te doen. En dat in volle genot en power.

Welk type jij bent, ligt volledig in jouw handen. Wat mij betreft: eindig krachtig (en dat kan perfect in feestelijke sfeer!)